Werkbladen

Werkbladen zijn er in verschillende vormen en maten. Een keuken is helemaal af met een passend werkblad. Er zijn verschillende materialen en diktes die direct invloed hebben op de uitstraling van de keuken. Denk aan graniet, keramiek, composiet of kunststof.  Wij werken met vertrouwde toeleveranciers als Kemie, Dekker en Menken.

Granieten aanrechtblad

Een stollingsgesteente dat honderden miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. Stollingsgesteente bestaat uit kristallen. Wanneer het graniet wordt gepolijst worden kleur en structuur mooi zichtbaar en ontstaat een glad oppervlak. Graniet is hierdoor bij uitstek geschikt voor aanrechtbladen.

Keramiek aanrechtblad

Keramisch materiaal wordt gemaakt uit een mengsel van porselein, klei en andere keramische bindmiddelen. De elementen worden door verhitting en druk samengevoegd. Hierdoor is keramiek een uitermate geschikt materiaal in de keuken. Een keramisch werkblad heeft de voordelen dat het heel sterk en compact is. Chemische middelen kunnen niet doordringen en het materiaal is hittebestendig. Het werkblad is bijna niet te beschadigen en onderhoudsvrij. Omdat er tijdens het bewerkingsproces kleurstoffen worden toegevoegd is keramiek in vrijwel alle kleuren leverbaar. Een ander groot voordeel is dat het materiaal zijn kleur ook behoudt. Keramiek in uw keuken zorgt voor een stoere uitstraling en is eenvoudig met andere materialen en randafwerkingen te combineren.

Composiet aanrechtblad

Composiet wordt gemaakt van steensoortige componenten als kwartszand, aangevuld met een bindmiddel en additieven zoals kleurstof of spiegeldeeltjes. Het composieten aanrechtblad bestaat uit stevig samengeperst materiaal. Zodoende is een composiet aanrechtblad hygiënisch, hittebestendig en slijtvast. Hoewel composiet industrieel vervaardigd wordt, blijven de kenmerken van het natuurlijke materiaal behouden. Kleurverschillen ten opzichte van monsters en kleurafbeeldingen zijn hierdoor niet uit te sluiten en kunnen alleen als indicatie worden gebruikt. Wij leveren met Cosmostone van Kemie werkbladen van composiet in diverse kleuren en uitvoeringen. Kom het materiaal een bekijken en voelen en ervaar het zelf!

Kunststof aanrechtblad

Een van de meest functionele materialen voor een keukenblad is kunststof. Een kunststof werkblad staat voor jarenlang, zorgeloos gebruik. Er zijn verschillende stijlen en dessins beschikbaar. Het voelt warmer aan dan steen, maar kan door de keuzemogelijkheden in de uitvoering wel de uitstraling hebben van matsteen. Een ander groot voordeel is dat het kunststof heel gemakkelijk schoon te houden is. Kiest u voor een keukenblad met een kern van multiplex, dan is deze 100% watervast. Betaalbare kwaliteit voor elke stijl!

XL_1211_D1
XL_4340_Ausziehtisch

Spoelbakken

De spoelbakken voor uw nieuwe keuken kiest u uit het assortiment van Franke of Reginox. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze als het gaat om de spoelbakken.